Minden este gyakorlunk Prézlivel a vasárnapi vizsgánkra. Úgy gondolom, az egyetlen dolog, amivel le tudom küzdeni a hatalmas vizsga drukkomat, a magabiztosság. Eddig is minden este gyakoroltunk, csak leginkább a séták alkalmával. Persze hétvégénként jutott idő menet gyakorlásra is, de most a családi kupaktanáccsal megbeszélve, megállapodtunk, hogy a héten minden este Prézlié. Így legalább 2 órát tudok vele gyakorolni. Korábban megyünk sétálni, hogy egy kicsit lefáradjon, majd menetelünk az udvaron. Menet közbeni ültetés, fektetés, fektetésben helyben maradás. A fektetéssel volt némi nehézségünk, de szerencsére ma már egész jól ment. Nem stabilan, de már alakul. Nem küzd ellene és mondhatnám megadta magát nekem. Minden este pont olyan módszerekkel gyakorlunk, mint a suliban, hiszen kb. 15 perc feladat után, játék következik, csak nem Hannahval, hanem velem. :) Előkerülnek a sípolós játékok, a labda, a köteles játék és minden, amit Prézli szeret. Nagyot játszunk, majd ezt követően ismét gyakorlás következik. Minden nap legalább 4 kört tudunk gyakorolni. Ami a legjobban megy a helyben maradás, egy vezényszóval. Ez annyira stabilan működik már közöttünk, hogy bármi mászkálhat körülötte nem moccan meg. Szándékosan a kapu közelébe csinálom vele, mivel ott esténként sok sétáló emberke mászkál, akár kutyussal is. Persze a gyerkőcök és Piri sem kíméli Őt. :) Azért is gyakorlunk így, mivel a vizsgán is lesz biztosan sok zavaró tényező. A mai gyakorlás alatt, már egyáltalán nem kapott jutalom falatot, viszont a vacsora az átlaghoz képes is full extrás volt. Mivel egy merőkanál pörköltet kevertem be táppal. Még a fülét is megnyalta utána... :))) Meg is érdemelte, mert ma szépen dolgozott. Holnap megyünk a suliba gyakorolni, és persze a hét többi részében is folytatom vele. A tervem az, hogy szombaton jól lefárasztom, hogy vasárnap még kómás legyen, persze vasárnap reggel is megyünk a nagy parkba rohangászni a vizsga előtt.

Módszerekről szándékosan nem írok, mivel úgy gondolom, hogy egy-egy dolgot, amit le is tudnék írni, nagyon kevés, a suliban elhangzottakhoz képest. A rész információkkal pedig nem tudna senki olyan sikereket elérni, mint a komplett oktatással. Nagyon sok fontos infó megtalálható a www.cerberoskutyaiskola.hu weboldalon is. A legfontosabb része talán a "hogyan legyek falkavezér", és ha valaki könnyen kezelhető kutyát szeretne, akkor az legyen a bibliája.

A képek a szünetekben készültek. :)))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://prezliwestie.blog.hu/api/trackback/id/tr82084662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása