Végre elérkezett a nagy nap és Prézlit elvittem az első igazi kozmetikájára. Azért írom, hogy az első igazi, mert még pár hónapos korában voltunk már kozmetikában, ahol rábeszéltek a géppel nyírásra és picit megnyírták géppel a hátát. Elözőleg felhívtam jó pár kozmetikust, hogy vállalnak-e westie kutyát trimmelni, a többség szabályosan hülyének nézett, miért akarom én trimmeltetni, ha nem viszem kiállításra. Végre találtam egyet, aki elvállalta trimmelésre, aztán mire oda értünk, már azt hallgattam, hogy higyjem el a kutyának jobb a nyírás géppel. Nem szenved és gyorsabb, könyebb... stb. Persze elgyengültem, ki szeretne a kutyájának rosszat?! Nagyon megbántam, még aznap. Nem hagyott nyugodni, hogy mit tettem, hiszen annyi könyvet elolvastam és mindenhol az volt, hogy egy westienek a legjobb a trimmelés és én hagytam, hogy géppel nyírják. :-(  Végül segítséget kértem egy fórumon és kaptam, Judit személyében. :)))  Nagyon kedves volt, elementünk hozzá és felajánlotta, hogy segít rendben hozni, de nőnie kell a szőrének. El sem tudom mondani mennyire hálás vagyok Juditnak. És végre eljött a mi időnk, Judit kezelésbe vette Prézlit és igazi westie kutyát varázsolt belőle! Nagyon szépen köszönjük ezúton is!!! Amit pedig a kozmetikusok mondtak, hogy a kutya szenved a trimmeléstől NEM IGAZ, ne higyjétek el, Prézli olyan boldogan jött ki Judittól, hogy vissza is akart menni, még egy körre. :))) 

Kozmetika előtt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajnos már az olvadó hónak köszönhetően össze is sározta magát, mire lefényképezhettem volna, de a lényeg így is látszik. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiváncsi Prézli :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://prezliwestie.blog.hu/api/trackback/id/tr191767203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nini-ve 2010.02.18. 08:25:58

Szia Reni, Nagyon örülök a beírásodnak, mi most készülünk - március elején - kozmetikushoz. Már megbeszéltem a trimmelést. De pontosan mi is az? Annyit tudok, hogy tépéssel történik. Ollót egyáltalán nem használnak? A fórumon olvastam, hogy valaki trimmelésre adta be a kutyáját és vsz nyírva kapta vissza. Én mindenképpen ott akarok lenni az első kezelésen végig. Mire figyeljek? Előre is köszi a választ (buka.mari@freemail.hu) Mari&Manó

Enciie 2010.04.13. 00:31:16

Sziasztok!
Szóval :D Hol is kezdjem :)
Enci vagyok kutyakozmetikus 4 éve űzöm a szakmát, eleinte középsuli, és most főiskola mellett :)
Prézli nagyon szép lett, jó kozmetikust sikerült találni,én azt javaslom, hogy NE keressetek másikat, most már élete végéig oda hordjátok, ez olyan mint a nőgyógyász , nem szívesen keresel másikat :)
A trimmelés, az elhalt szőrszálak kiszedését jelenti. Három fajta szőrtípust trimmelünk, a szálkásat (westie, tacskó), a drótot (magyar vizsla), és a vegyes szőrzetet (angol spániel, szetterek). Ha a kutyának megfelelő állagú a szőre, akkor jól lehet trimmelni. Ez azt jelenti, hogy nem túl puha. Sajnos a túltenyésztés miatt, már nagyon rossz minőségű a trimmelős kutyák szőre, ezért van az, hogy sok westinek olyan puha tapintású mint egy bolognese-nek :S Ha ez az eset áll fenn, akkor tényleg a kutyának kellemetlen érzés a trimmelés, van, hogy fájdalmat is okoz :( azt meg a kozmetikus se szívesen okoz, ezért szokták javasolni azt hogy ha nem jár a kutya kiállításra, akkor nyírják le.
Nini-ve mivel nem tudom, hogy milyen kutyád van, ezért általánosságban próbálom leírni, hogy mi is történik :)
Először megtrimmeli a hátát, nyakát, a combja oldalát, és a farka felső részét. Majd kinyírja géppel a végbélnyílás körül, és a hasát, aztán ollóval a talppárnája és ujjpárnái közül, levágja a körmét, kikeféli majd kifésüli a lábain és fején a szőrt. Ahol kell még formára nyír, pl a füle végének 1/3 át szokták lenyírni több fajtánál. A trimmelt részt, és ahol hosszabb a szőr, ritkítóollóval összedolgozza. Mehet a fürdés, szárítás. Aztán formára nyírja a lábait, fejét. :)
Ennyi lenne :)
Ha bármi kérdésetek van, nyugodtan írjatok, akár a mail címemre is, nagyon szívesen válaszolok :)
További jó kutyázást!!

Prezliwestie 2010.04.13. 07:17:30

@Enciie: Szia! Nagyon szépen köszönöm hozzászólásod és a teljeskörű tájékoztatást! :)
Nem tervezek kozmetikus váltást, még akkor sem, ha Prézlinek nem lehetne trimmelni a szőrét, mivel tudom, hogy Judit mindent megtett azért, hogy ne így történjen. Prézli határeseten mozog a szőr puhaságát illetően, de az biztos nem annyira kemény a szőre mint lennie kéne, hogy egyértelmű legyen, de nem is teljesen reménytelen. Egy dologban nagyon biztos vagyok, hogy a kutyus JÓ kezekben van és Judit sosem okozna fájdalmat egy kutyának sem, még ha a gazdi nem normális akkor sem! Nagyon tetszik a hasonlatod, nőgyógyász kontra kozmetikus. Igen ez szerintem is így van, mivel alapvetően meg kell bízni benne, és ez nagyon fontos. Szerencsére Juditot a JÓ híre hamarabb megelőzte, mint maga az első találkozás. Köszönöm szépen a véleményed és továbbra is szívesen várjuk hozzá szólásaid! Szia, Renáta
süti beállítások módosítása